bieren


Driope 6 - BlondEen vlot lichtblond biertje van hoge gisting. Dit lekker verfrissend zomerbiertje heeft een stevig hoppige neus en afgeronde smaak vol citrus toetsen (Alc. 6,2 % vol.). De stevige wolk van schuim doet de heerlijke hoparoma's nog meer tot hun recht komen.


De lichte bitterheid en uitdrukkelijke citrus toets afkomstig van de 3 gebruikte hopvariëteiten, zorgen ervoor dat dit een vlot biertje is, ideaal om van te genieten op een zonnig terrasje.

Dit bier wordt ge-dry-hopped om nog meer het aroma van de kwaliteitshoppen ten volle te benutten.


Driope 8 - TripleEen hoppige Tripel van hoge gisting die ondanks zijn stevig alcoholgehalte toch vlot drinkbaar is (Alc. 8 % vol.)


Een zeer pittig biertje, scherp op de tong, met een bijzondere nasmaak die lang blijft nazinderen. De 3 hopvariëteiten zorgen voor de zachte bitterheid en het uitgsproken hoparoma, met opvallende citrus-toets. Door middel van dry-hopping (toevoegen van extra hop in de lagertank) wordt het aroma van de hop nog extra benut.

De gebruikte hop is van hoogste kwaliteit en wordt geteeld bij Belgische hoppeboeren.


Het ruime smaakpallet en hoppig aroma maken dit bier een aangenaam degustatiebier.


De naam 'Driope' is afkomstig uit de griekse mythologie (zie hieronder), maar verwijst eveneens naar de 3 hopsoorten en het dry-hoppen gebruikt tijdens het brouwproces.

Driope 10 - QuadrupelEen hoppige Quadrupel met zwaar alcoholgehalte (10 % Vol.) met vol aroma van chocolade en caramel, met weinig restsuikers. Eveneens gebrouwen met 3 hopvariëteiten van hoogste kwaliteit, geteeld bij Belgische hoppeboeren.


Daar wij geen additieven gebruiken wordt de donkere kleur niet bekomen door toevoeging van vloeibare caramel, maar is die afkomstig van de chocolade- en caramelmouten die in het recept gebruikt worden.


Een biertje om rustig van te genieten om ten volle het enorme smaakpallet te kunnen beleven.De boomnimfDe naam 'Driope' is afkomstig uit de griekse mythologie.


Driope was een mooie jonge vrouw die op een dag met haar zoontje en haar zus, mooie bloesems aan het plukken was van een Lotus om daarvan een slingerkrans te maken. De boom was echter geen Lotus, maar 'Lotis', een dryade die verstopt was omdat iemand haar achtervolgde. En waar Driope de bloesems had geplukt stroomde nu bloed uit de takken. Lotis was kwaad, schreeuwde van pijn en woede en veranderde Driope in een boomnimf.


Vanaf die dag was haar eigen leven verbonden met dat van de boom die ze diende te beschermen. Vandaar dat ze als symbool kan gezien worden voor respect en bescherming van de natuur. nature.


brouwerij 't hoppegeluk brewery

Rennemonde 8, B-9700 Oudenaarde

BTW/TVA: BE 0658.761.246